THM KOROSU BAHARI KONSER İLE KARŞILADI

İLKADIM THM KOROSU BİRBİRİNDEN GÜZEL ESERLERİ İLKADIMLILAR İÇİN SESLENDİRDİ

THM KOROSU BAHARI KONSER İLE KARŞILADI

MUHTEŞEM TÜRKÜ GECESİNDE 28 ESER KULAKLARIN PASINI SİLDİ

İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından ‘Bahar Konseri’ düzenlendi. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde birbirinden güzel eserler İlkadımlılar için seslendirildi.

İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu bir yıllık emeklerinin ürünlerini Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Bahar Konseri’ adı altında düzenlediği konser ile halk müziği severlerin beğenilerine sundu. Bağlama ustası ve koro şefi Hızır Aydın’ın şefliğini üstlendiği konserde 48 korist ve 13 kişiden oluşan saz ekibi Anadolu kültüründen birçok türkü seslendirdi. Düzenlenen konser, geceye katılan sanatseverler tarafından zaman zaman ayakta alkışlandı. Birbirinden özel türkülerin seslendirildiği konser programının ilk bölümünde koro 5 eseri seslendirirken; sırasıyla solistler Fatih Yaşlak Erzurum yöresine ait Garibim (Bağa Girdim Kiraza),Mustafa Öcal Kırşehir yöresine ait Neşet Ertaş’tan alınan (Aşkın beni deli eyledi),Kadir Tokmak Nevşehir /Hacıbektaş Türküsü’nü, Halit Ateşli Kazım Birlikten alınan (Gurbeti mesken mi tuttun),Ercan Ulaşan Erzincan yöresine ait (Tercan türküsü), Yaşar Çakmak Ragıp Binzat’tan Adıyaman yöresine ait (Altın yüzüğüm kırıldı),Dilara Yiğit Hasret Gültekin türküsünde (Güle yel değdi),Alev Mutlu Denizli yöresine ait (Evlerinin önü bulgur kazanı) eserlerini icra etti.

2 Saat süren konserin ikinci bölümünde ise; Koro 5 eseri daha seslendirirken sırasıyla Solistler; Türkan Darendeli (Aman eşref),Serem Göksel (Ah bu deli gönlüm) Havva Güven Yavuz Azeri (Şiire gazele),Rahimcan Bayrak (Fani dünyanın yükünü),Uğur Durmuş sözleri Vasfi Taşyürek’e ait (Ah o saçların),Ufuk Yeşilyurt (Dur leyla),Ömer Faruk Çelik İbrahim Erdem’den alınan Akçadağ Türküsü,(Ahu dilber figan),Serkan Sözen (Domdom kurşunu) türkü severlerden alkış topladı. koroyu izleyenler neşeli türkülerle eğlendi, duygusal türkülerle hüzünlendi. Gecenin finalinde ise koronun seslendirdiği Memleket türküsü’ne katılımcılar eşlik ederek ayakta alkışladı.

“İlçemizde şehrimizin kültürel ve sanatsal vizyonuna katkı veriyoruz”

Konserin ardından duygu ve düşüncelerini dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,“ Kültür Sanat ve Turizm Şehri Samsun’da keyif dolu güzel bir gece geçirdik. Kulaklarımızın pası silindi diyebiliriz. İlçemizde şehrimizin kültürel ve sanatsal vizyonuna katkı sunmaya devam edeceğiz. Konsere büyük ilgi gösteren tüm hemşehrilerime ve muhteşem performanslarıyla konserimize renk katan tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimizin ve sanatseverlerin gösterdiği ilgi bizleri mutlu etti. Bu etkinliklerle sizleri buluşturmaya devam edeceğiz. dedi.

“Sanatseverler yoğun ilgi gösterdi”

Konsere yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, şarkılara eşlik ederek keyifli bir akşam geçirdiler. Etkinliğin düzenlenmesinden ve sanata verdiği desteklerden dolayı İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a teşekkür etti.