CEMAL SAFİ ÖLÜMÜNÜN 4.YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN GECE İLE ANILDI

12 Haziran Pazar 2022

“Şehrimizin yetiştirdiği iz bırakan insanlara vefa borcumuz var”

İLKADIM BELEDİYESİ CEMAL SAFİ ÖLÜMÜNÜN 4.YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLEDİĞİ GECE İLE ANDI

CEMAL SAFİ ŞİİR YARIŞMASI KAZANALARI ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN DEMİRTAŞ’IN ELİNDEN ALDI

ŞARKILARA DÖNÜŞEN ŞİİRLERİNİ CEMAL SAFİ İÇİN SESLENDİRDİLER

Birbirinden değerli yazarlarla, okuyucunun buluşma noktası olan İlkadım Kitap Fuarı, hafta sonu gece etkinliğinde ise Türk edebiyatının önemli isimlerinden şair Cemal Safi vefatının 4. yılına özel gerçekleştirilen anma gecesinde şarkılara dönüşen şiirleri ile anıldı. Programa İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,eşi Lütfiye Demirtaş, Cemal Safi’nin ailesi,2022 yılı ödüllü Cemal Safi şiir yarışması kazananları ve diğer yıllarda derece almış finalistler, Prof. Dr. Şahin Köktürk, Âşık Obalı (Mustafa BİLİR), Kenan Yavuzarslan ve sevenleri katılım sağladı.

“Şehrimizin yetiştirdiği iz bırakan insanlara vefa borcumuz var”

Düzenlediğimiz yarışmanın şehrimizin yetiştirdiği ve özellikle de İlkadım'da yetişmiş büyük bir üstada bir vefa borcu olarak görüyorum diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Samsun’umuzun yetiştirdiği söz yazarı ve şair Cemal Safi üstadın bir önceki dönem Belediye Başkanlığımda önce doğduğu sokağa adını ardından Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde bulunan konferans salonuna adını verdik.Onun için bizim de sanatkarlarımıza değer vererek gelecek nesillere taşıma bakımından çok önem arz ediyor. Türk edebiyatına büyük katkılar sağlayan ve bestelenen 150’den fazla şiiri ile kalplerde taht kuran şair Cemal Safi’nin sanata, sanatçıya verdiği değeri ve şehrimize kattığı değeri her platformda anlatılsın, yaşatılsın istiyoruz. Bedenen aramızdan ayrışmış olabilirler ama fikirleri ile düşünceleri ile gelecek nesillerde yaşaması için ödüllü şiir yarışmasının bu yıl üçüncüsünü düzenledik. Bizlerin hayatına şiirleri ile dokunan ve toplum tarafından beğeni kazanan sanatçılarımıza bir vefa borcumuz var. Samsunumuzun yetiştirdiği önemli değerleri gerek anarak gerek hatırlatarak, gerekse o değerlerin yapıtlarını, eserlerini öne çıkararak anlatmaya gayret ediyoruz” dedi.

“Cemal safi şiir yarışması birincileri ödüllerini aldı”

Gecenin sonunda İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,öncelikle 2022 yılında düzenlenen şiir yarışması’nda “Mumla Hasbihal” şiiri ile birinci olan Osman Erdal’a 2021-2020 yılları birincilerine ve Engelsiz Şiir Ödülünü alan Cemil Şahinoğlu’na plaket takdim etti.Merhum Cemal Safi’nin ailesinin de yarışmada emeği geçen jüri üyelerine takdim ettiği ödül töreni ile gece son buldu.