SİMDER BAŞKAN DEMİRTAŞ’I AĞIRLADI

20 Mayıs Cuma 2022

“Bungalov evler ilkadım’da”

SİMDER BAŞKAN DEMİRTAŞ’I AĞIRLADI

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği  (SİMDER) İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ı yapı sektörünün paydaşları ile bir araya getirdi.

Samsun'da yapı sektörünün paydaşlarını, şehrin yöneticileri ile bir araya getiren Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği  (SİMDER) son olarak İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ı ağırladı.Tanışma ve sektörle istişare amaçlı düzenlenen toplantıda, SİMDER’in Samsun dışında tüm Orta Karadeniz’i kapsamayı, inşaat malzemecilerinin, uygulayıcıların, aracıların ve imalatçılarla hem üreticilerin hem tüketicilerin bir araya geldiği bir platform olmayı hedeflediği belirtildi.

“Birlikten kuvvet doğar”

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği  (SİMDER) Kurucu Başkanı Yunus Güney ise yapı sektöründeki olumsuzlukları birlikte aşacaklarına değinerek, “Yapı sektöründeki olumsuzlukları zorlukları bertaraf etmek için aşabilmek için bir güç birliğine bir dayanışmaya ihtiyacımız olduğu muhakkaktır.  Genel merkez dışında ilk toplantımızı burada İlkadım’da yapıyoruz. Yapı sektörüne omuz veren, yapı sektöründe çalışan, yapı sektöründen malzeme temin eden tüm arkadaşlarımız tüm paydaşlarımızla birlikte bir güç birliği, dayanışma, birlikten kuvvet doğar ilkesini hayata geçirmek istiyoruz. Bu amaçla hepinizin desteğine ihtiyacımız var.İnşaatçılar ve müteahhitlere yönelik bir algıyı da yıkmak istiyoruz.Sektöründe hizmet veren arkadaşların en düşüğü 10-15 daire yapıyor. 10-15 daire yapmak demek 10-15 milyonluk ciroya sahip olmak demek. Böyle bir ciro her sanayicide olmaz. Sizin her biriniz bir sanayicisiniz. Müteahhitler bu toplumun yapısını, yapı sektörünü, şehrini, medeniyetini inşa eden kişilerdir. Müteahhitler küçük birer sanayici, müteahhitler riski en fazla barındıran kişilerdir. Müteahhit hem imal edecek hem proje edecek hem yapacak hem de satacak. Bu risk emin olun hiçbir meslekte yoktur” sözlerine yer verdi.

“Bungalov evler ilkadım’da”

Sözlerine inşaat ve müteahhitlik sektörünün bir platform bünyesinde toplanarak dayanışmaya gitmesini kutlayarak başlayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise proje ve çalışmalarından da bahsetti. Kapaklı’da 150 dönüm belediyemize ait bir alan var. Bu alanda bungalov evler diyebileceğimiz ahşap türü, konaklama ve yemek imkânı sağlayacak bir yapı oluşturma düşüncemiz var. Orman vasfını bozmadan içerisine betonarme değil ahşap yapılar koymak suretiyle oranın yaşanılır bir alan olmasını hedefliyoruz.SİMDER üyelerimizin dile getirdiği üzere yapı ruhsatı verilmesindeki uzun süreci kısaltmak adına çalışmalarımıza hız vereceğiz”dedi.