3. GELENEKSEL CEMAL SAFİ ŞİİR YARIŞMASI SONUÇLARI

19 Mayıs Perşembe 2022

III. GELENEKSEL CEMAL SÂFİ ŞİİR YARIŞMASI

Samsun'un yetiştirdiği sanatkârlar arasında müstesna bir yere sahip olan  Cemal SÂFİ adına kendisinin de sevdiği ve başarılı örneklerini verdiği millî veznimiz olan hece vezni ile yazılan şiirlerin değerlendirildiği yarışmamızın bu sene üçüncüsünü düzenlemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Cemal SÂFİ adına düzenlediğimiz bu yarışmanın geleneksel hale getirilmesi için, Samsun’un isminin markalaşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasında önemli bir yeri olan ilk adımın atıldığı “İlkadım Belediyesi” olarak bu yıl "serbest" tema ile üçüncüsünü düzenlemiş bulunuyoruz.
Bu yıl da yarışmaya çok büyük bir teveccüh gösterildi ve yaklaşık 1200 şiir gönderildi.
Şartnameye uymayan şiirler (hece vezniyle yazılmamış olanlar) elendi, uyan şiirler jüri tarafından belli kıstaslar çerçevesinde titizlikle değerlendirilerek puan verildi. Bu puanlama sonucunda dereceye girenler ile kitaba alınıp yayınlanacak olanlar tespit edilmiş oldu.
Cemal SÂFİ Şiir Yarışmasına ilk sene yurtdışından da çok sayıda katılım olmasından dolayı jüri kararı ile TÜRK DÜNYASI ÖZEL ÖDÜLLERİ de verilmişti. Bu ödüller de geleneksel hale getirildi ve bu suretle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan Türk Şairleri ile gönül köprüleri kurularak edebî kavuşma sağlanmış oldu.
Ayrıca yarışmaya şiirleriyle renk katan engelli vatandaşlarımızı daha da teşvik etmek ve bir farkındalık oluşturmak için NECATTİN DEMİRTAŞ ENGELSİZ ŞİİR ÖDÜLÜ de geleneksel hale getirildi.
Bu yarışmanın başlangıcından neticelenmesine kadar yaşanan süreçte emeği geçen başkan yardımcım Şerif MIRIK’a, yarışma teklifini bize getiren ve şartnamesini hazırlayan, bu şartnameyi katkılarıyla son şekline getiren ve şiirleri titizlikle değerlendirip puanlandıran jüri üyeleri Prof. Dr. Şahin KÖKTÜRK, Doç. Dr. Ahmet KESKİN, Talat ÜLKER, Sündüs ARSLAN AKÇA, Adnan İPEKDAL, Zekeriya ÇAVUŞOĞLU, Âşık Obalı (Mustafa BİLİR) ve Kenan YAVUZARSLAN'a teşekkür ederim.

NECATTİN DEMİRTAŞ
İlkadım Belediye Başkanı

YARIŞMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ TÜRK DÜNYASI ÖZEL ÖDÜLLERİ İÇİNTIKLAYINIZ ENGELSİZ ŞİİR ÖDÜLÜ İÇİNTIKLAYINIZ İLK 55 'E GİREN ESERLER İÇİNTIKLAYINIZ DİSKALİFİYE TUTANAĞI TIKLAYINIZ