BELEDİYE PERSONELİ KORONAVİRÜS SALGININA KARŞI AŞILANDI

17 Haziran Perşembe 2021

“Bu sıkıntılı günleri aşılanma ile atlatacağız”

BELEDİYE PERSONELİ KORONAVİRÜS SALGININA KARŞI AŞILANDI

İlkadım Belediyesi Temizlik personeli Covid-19 ile mücadele kapsamında aşı olmaya başladı.

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın 16 Haziran tarihinde müjdelediği “Yerinde Aşı Uygulaması” sonrası harekete geçen İlkadım Belediyesi bu kapsamda sırasıyla mesai saatlerinin içinde aşılama çalışmalarına başladı. İlkadım İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafında oluşturulan yerinde aşı ekibi İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri personeline koronavirüsten koruyacak olan Biontech aşısını vurmaya başladı.

“Aşı randevularına riayet etmeye özen gösterelim”

Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesinde aşı programıyla farklı bir aşamaya geçildiğini ifade eden İlkadım İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli  Dr. Özge Karasun,” Hastane ve sağlık merkezlerinde vatandaşlara aşı hizmetinin sunuluyor. Ancak çalışan sayısı yüksek olan kurum ve kuruluşlara mobil aşı hizmeti sunuluyor. Yapılan her doz aşı normalleşme için çok önemli. Sağlık Bakanlığımızın 81 ilde çok hızlı bir şekilde aşılama kampanyası başlatması ile birlikte resmi kurumlarımızda çalışan personellerimize bünyemizde oluşturduğumuz mobil ve yerinde aşılama ekibimiz aşılama yapıyoruz. Vatandaşlarımızda ricamız aşı randevularına mutlaka riayet etmeleri” diye konuştu.

“Bu sıkıntılı günleri aşılanma ile atlatacağız”

Dünya genelinde birçok ülkede aşı sıkıntısı yaşanırken Türkiye'de, devletin vatandaşlarına ücretsiz aşı imkanı sunmasının önemli bir fırsat olduğunu altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; "Aşı bu sürecin çözümü. Kapanmalar ve tedbirler de önemli ama etkin ve hızlı aşılama olmazsa bu belayı defedemeyiz. Can kayıplarını durdurmak ekonomideki kötü etkileri sonlandırmak için aşı olunması gerekiyor. Özellikle sürekli sahada olan çöp toplama, cenaze hizmetleri, yol yapımı gibi ekiplerimiz gece gündüz  ilçe halkımıza hizmet için çalışıyorlar. Bu kapsamda aşılamalarının yapılması çok önemli 1-2 gün içerisinde programladığımız aşılama çalışmalarını tamamlayacağız. Bu sıkıntılı günlerimizi ancak aşılama ile atlatacağımıza inanıyorum.