BAŞKAN DEMİRTAŞ MAHALLE MUHTARLARI İLE SORUNLARI YERİNDE İNCELİYOR

İLKADIM’DA HİZMET GEZİLERİ START ALDI

BAŞKAN DEMİRTAŞ MAHALLE MUHTARLARI İLE SORUNLARI YERİNDE İNCELİYOR

İLKADIM’DA HİZMET GEZİLERİ KARASAMSUN VE KALKANCI MAHALLELERİYLE START ALDI

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, mahallelerde gerçekleştirdiği inceleme gezilerine start verdi. Mahallelerdeki eksiklikleri ve ihtiyaçları muhtarlarla birlikte gezerek yerinde gören Başkan Demirtaş, Karasamsun ve Kalkancı Mahallelerini mahalle muhtarları ile birlikte sokak sokak gezdi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 61 mahallenin sorunlarını yerinde görmek için başlattığı inceleme gezilerine Karasamsun ve Kalkancı Mahalleleri ile başlangıç yaptı.

“Yerinde incelemek çok daha verimli”

İnceleme gezilerine ilk olarak Karasamsun Mahallesi’nden başlayan Başkan Demirtaş’a Başkan Yardımcısı Cemal Kulein, Belediye Meclis Üyesi Adem Yıldırım ,belediye birim müdürleri eşlik etti. Mahalle muhtarı Hüseyin Yıldırım ile birlikte yerleşim haritasında acil ihtiyaç olan hizmetleri ele alan Başkan Demirtaş, toplantıda kağıt üzerinde konuşulan tüm alanı ve mahalleyi dolaştı. Gezinin sonunda, İlkadım tüm mahallelerinin yaşanabilir modern kimlik çalışmaları yapacaklarını da belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Bugün Karasamsun Mahallesi’ndeyiz. İç adalarda çok problemli kesimler var. Biz buraları da önümüzdeki günlerde çalışma planımıza alıp bir an önce bu yıl bitirebildiğimiz kadarını bitireceğiz. Muhtarımız zaten tecrübeli bir muhtar ve uzun zamandır bu mahallenin muhtarlığını yapıyor. Dolayısıyla mahallenin tüm sorunlarına da hakim birisi kendisi. Tabi yaptığımız muhtarlar toplantısında muhtarlarımız bize isteklerini, eksiklerini kağıt üzerinde gösterip anlatıyorlardı ama yerinde görelim diye bu inceleme gezilerine başladık” dedi.

“Yeşil alanlarda gerekli düzenlemeleri yapacağız”

Başkan Demirtaş daha sonra Kalkancı Mahallesi Muhtarı Zekiye Aydemir ile birlikte Kalkancı Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Bölgeyi muhtar ile birlikte yerinde inceleyen Başkan Demirtaş, “Sorunları yerinde gördük ve muhtarımız da sağ olsun bizlere tek tek her sıkıntıyı gösterdi. Burası İlkadım’ın merkezi haline gelme noktasında önemli bir konuma sahip. Bu bölgede halkın yeşil alanlardan daha fazla faydalanabilmesi için gerekli düzenlemeleri yapacağız” diye konuştu.

Hizmet gezisinden duydukları memnuniyeti dile getiren Mahalle Muhtarları, kendilerini ziyaret edip, halkın sorunlarını yerinde tespit ederek çözümü konusunda talimatlar veren Başkan Demirtaş’a teşekkür ettiler.

“El ele vererek mahallelerimizi güzelleştireceğiz”

Mahalle ziyaretine ilişkin konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Hep birlikte sokaklarımızı, caddelerimizi, parklarımızı gezdik eksiklerimizi yerinde gördük. İlgili birimlerimize talimatlarımızı verdik. Geleceğe yönelik de yapacağımız iş ve işlemlerimizi de programa dahil ettik. İlkadım Belediyesi olarak hep birlikte gerek, muhtarımız gerek vatandaşlarımızla birlikte el ele vererek mahallelerimiz geliştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.