KADIN KOORDİNASYON MERKEZİNDEN GENÇ ÇİFTE DÜĞÜN HEDİYESİ

02 Şubat Pazar 2020

Gönüllü Başkan Lütfiye Demirtaş; Genç çiftin yuvasını kurmaya vesile olan hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

BAŞKAN DEMİRTAŞ; İLÇE HALKINA HİZMET İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ

KADIN KOORDİNASYON MERKEZİNDEN GENÇ ÇİFTE DÜĞÜN HEDİYESİ

İlkadım Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi ilçede başvuru yapan  ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzatarak çeşitli eşya yardımında bulunmaya devam ediyor. Yönetime geldiğimizden beri vatandaşlarımıza hizmet için canla, başla çalıştığını ifade eden  İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” İlçemizde bulunan yaşlılara, kimsesizlere, maddi durumu yetersiz olan vatandaşlarımıza imkanlarımız çerçevesinde ve sosyal yardım yönetmeliğine uygun olarak elimizden gelen yardımları yapıp yaralarını sarıyoruz” dedi.

Gerçek ihtiyaç sahibi insanlara ulaşma noktasında Samsun’da yaptığı yardımlarla hayırsever vatandaşların takdirini toplayan İlkadım Belediyesi Kadın Koordinasyon Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi hayırsever vatandaşın tespit ettiği genç çiftin yuvasını kurdu. Gönüllü olarak yapılan yardımların bizzat ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek yerinde tespit eden Lütfiye Demirtaş, hayırsever vatandaşın direktifleriyle yeni evlenecek hiç eşyası olmayan genç çifte ulaşarak eve koltuk takımı, yatak odası ve bebek odası, halı, perde ile donattı. Maddi zorluklar yüzünde hayata tutunma noktasında yapılan yardımlarım en güzel düğün hediyesi olduğunu söyleyen genç çift Gönüllü Başkan Lütfiye Demirtaş’a teşekkür etti.

“Genç çiftimizin mutluluğuna ortak olduk”

Evlenmeye karar veren kardeşlerimiz içinde bulunduğu zor durumu yine bir hayırsever vatandaşımız sayesinde öğrenip yardım elimizi uzatmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Fahri Başkan Lütfiye Demirtaş, "Araştırmalar sonrasında genç çiftimizin gerçekten ihtiyaç sahibi olduklarını tespit ettik. Hayırsever vatandaşlardan aldığımız eşyaları kendi atölyemizde yenileyerek genç çiftimize kuracakları sıcak yuvalarında bizimde katkımız olsun istedik. Ben bu vesile ile eşyalarını bağışlayan hayırseverlere ve genç çiftin yuvasını kurmaya vesile olan hayırsever vatandaşıma ve bize en büyük destekçimiz olan İlkadım Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

“Halkımızın günlük hayatının her alanında var olmayı arzu ediyoruz”

Belediye olarak sadece fiziki değişim, caddeler, yollar yapmak değil vatandaşlarımızın kalbine giden gönül yollarını da yapmayı kendimize düstur edindiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; “Sadece klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra ilçe halkımızın günlük hayatının her alanında her anında var olmayı arzuluyoruz. Belediyemizin sosyal yönünü hem yardım faaliyetleriyle hem de uyguladığımız onlarca projeyle güçlendiriyoruz. Yardımlarımızın gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamaya yönelik inceleme araştırmalarımızı disiplin içinde hayata geçiriyoruz. Burada tamamen gönüllülük esasına dayanarak çok anlamlı olan  imecilik usulü yardımlar ile hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında bir köprü oluyoruz. İlkadım Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezimiz ve  mahalle muhtarlarımızın da  hassas takibi ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar tespit edilerek hem maddi hem de manevi destek sağlıyoruz. Sosyal Belediyecilik anlayışı doğrultusunda sosyal yardımlara bütçeden önemli bir pay ayrıldık. Gerçekleştirilen hizmetlerle İlkadım  ilçemiz değişim süreci yaşarken, bunun yanında sosyal belediyecilik anlayışını da geliştirerek, nerede ihtiyaç sahibi bir aile var ise oraya koştuyoruz” dedi.